Allt om LED

Färgtemperatur - Kelvin

Färgtemperaturer i Kelvin för LED-belysning spelar en viktig roll för att skapa rätt atmosfär och stämning i olika miljöer. Genom att välja rätt färgtemperatur kan du skapa en trivsam och behaglig upplevelse för besökare och samtidigt optimera din LED-belysnings effektivitet.

  1. Varmvit (2700K-3000K): En varmvit färgtemperatur skapar en mysig och inbjudande atmosfär. Den ger en gulaktig ton som liknar traditionella glödlampor och passar utmärkt i bostäder, hotell eller restauranger där man vill skapa en avslappnad och bekväm känsla.
  2. Neutralvit (3500K-4000K): Neutralvit belysning ger en klar och naturlig färgåtergivning. Den passar bra i kommersiella och arbetsmiljöer som kontor, butiker eller sjukhus där det är viktigt att se detaljer tydligt och skapa en energisk atmosfär.
  3. Dagsljusvit (5000K-6500K): Dagsljusvit belysning ger en kyligare och mer stimulerande effekt. Den liknar det naturliga dagsljuset och är idealisk för utomhusmiljöer, parkeringsplatser eller industriella områden där bra sikt och kontraster är viktiga.

Vid val av färgtemperatur för LED-belysning är det viktigt att ta hänsyn till den specifika miljön och syftet med belysningen. Kom ihåg att olika färgtemperaturer kan påverka stämningen och hur färger uppfattas.

Kelvins skala

Färgtemperaturen på våra LED-lampor är som standard 4000K, vilket är normalvitt. 4000K passar i flertalet utomhusbelysningar.